Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği (TÜRKAB) Genel Başkanı Sait Ali Arslan, Gaziantep’te ekecekleri kardeşlik tohumunu tüm ülkeye yayacaklarını belirterek, “Önce Gaziantep sonra tüm Türkiye genelinde kardeşlik bilincini yaymak istiyoruz” dedi.
Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğinin pilot ili Gaziantep olduğunu belirten Arslan, Gaziantep’te ‘Kardeşlik Merkezi’ açacaklarını belirterek, “Kardeşlik Merkezin bir ayağında mesleki eğitimlerimiz olacak diğer ayağında ise toplumsal sorumluluğu ve bilinci oluşturmak için farklı unsurdan insanların bir arada yaşayabileceği ve farklı dillerin aynı mekanda konuşulduğu bir merkezimiz de olacak. Merkezimizde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde çalışma yapılacak” dedi.
KARDEŞLİK TOHUMUNU GAZİANTEP’TE EKECEĞİZ
Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği (TÜRKAB) Genel Başkanı Sait Ali Arslan, Referans gazetesine konuştu. Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğinin projelerini anlatan Arslan, Gaziantep’te ekecekleri kardeşlik tohumunu tüm ülkeye yayacaklarını belirterek, “Önce Gaziantep sonra tüm Türkiye genelinde kardeşlik bilincini yaymak istiyoruz” dedi. Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğinin pilot ili Gaziantep olduğunu belirten Arslan, Gaziantep’te ‘Kardeşlik Merkezi’ açacaklarını belirterek, “Kardeşlik Merkezin bir ayağında mesleki eğitimlerimiz olacak diğer ayağında ise toplumsal sorumluluğu ve bilinci oluşturmak için farklı unsurdan insanların bir arada yaşayabileceği ve farklı dillerin aynı mekanda konuşulduğu bir merkezimiz de olacak. Merkezimizde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde çalışma yapılacak” dedi.
KARDEŞLİK BİLİNCİNİ TÜM TÜRKİYE’YE YAYMAK İSTİYORUZ
Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği (TÜRKAB) Genel Başkanı Sait Ali Arslan, derneğin farklı köken ve unsurlu milletlerden kişilerin Türkiye’de birlik içerisinde refah, mutluluk, huzur ve güvenli bir şekilde yaşayabilmesi amacıyla kurduklarını belirterek, “Yıllardan beri sivil toplum kuruluşu olarak milletimize bir nebze faydamız olur mu düşüncesiyle hizmet veriyorduk. Ülkemizin bulunduğu konum, geçmişin bize verdiği tarihi sorumlulukla birlikte kendi ülkemizde bulunan vatandaşlarımızın birlikte ve huzurlu yaşayabilmesi için, günümüzde yaşanan olumsuz olayların bir daha yaşanmamasını düşünerek ülkemizde bulunan farklı köken ve unsurlu milletlerden olan kişilerin ülkemiz içerisinde refah, mutluluk, huzur ve güvenli bir şekilde yaşayabilmesi için ana bir unsur aradık biz. Yani Türkiye Kardeşlik Birliği olarak ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız ve kökeni farklı milletlerden olan toplumun tüm katmanlarındaki fertlerin ve özellikle gençlerin kardeşlik bilincini oluşturmak, saygı ve sevgi bağlarını kuvvetlendirmek, milli ve manevi duygularla süslenmiş bir toplum ve bir gençlik inşa etmek, oluşan bu kardeşlik bilincini uluslararası düzeyde temsilini ve tesisini sağlamak, toplumun tüm katmanlarında, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaymak için kurulan seferberlik hareketiyiz” dedi.
GAZİANTEP TAMPON BÖLGEDİR
Önce Gaziantep sonra tüm Türkiye genelinde kardeşlik bilincini yaymak istediklerini belirten Arslan, “Türkiye Kardeşlik Birliği inanıyorsanız kardeşsiniz düsturuyla bütün milletlerden insanları bir araya getiriyor. Kardeşlik paydası bunu gerektiriyor. Kardeşlik bilincinin oluşması sadece yöresel değil ülke genelinde olması gerekiyor. En başta Gaziantep’te mutlaka oluşması lazım. Çünkü tampon bölge burasıdır. Gaziantep’te Türk, Kürt, Arap ve diğer farklı etnik kökenlerden insanların bir arada yaşaması dolayısıyla Gaziantep birleşim noktasıdır. Bu nedenle önce Gaziantep sonra tüm Türkiye genelinde kardeşlik bilincini yaymak istiyoruz” şeklinde konuştu.
FİKİR DÜŞÜNCE VE AKSİYON HAREKETİYİZ
Kadim kültürümüzün mirasının farkındalığını sağlanması, farklı ırklardan olan T.C. vatandaşı veya yabancı uyruklu fertlerin birlikte yaşayabilme bilincini arttırılması, inanç ve ahlak değerlerimizin öğrenilmesi, öğretilmesi, araştırılması, yaygınlaştırılması yolunda çalışmalar yaparak sosyal yapımızın manevi dinamikler yönünden güçlendirilmesine ve yeni nesillerin kendi medeniyetimiz ekseninde yetişmelerine katkı sağlamak için yola çıkmış olan bir olan fikir, düşünce ve aksiyon hareketiyiz. Kadim kültürümüzün mirasının farkındalığını sağlamak bu bilincinin temelini oluşturacak. Çünkü farklı etnik kökenden olan vatandaşlarımız ve diğer yabancı uyruklu insanlarımızın birlikte yaşayabilmesi için bu bilince ve inanca sahip olması lazım.
ANA HEDEFİMİZ BİR LİDER GENÇLİK VE TOPLUM OLUŞTURMAK
Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğinin hedefinin toplumu ilgilendiren yeni ve büyük Türkiye doğrultusundaki gençliğin oluşabilmesi için bilinçli, kapasiteli ve idealli gençlik yetiştirmek olduğunu belirten Arslan, “Ana hedefimiz seküler bir gençlik yerine daha milli ve manevi duygularla süslenmiş, yapıcı eleştirileri ve tutumları olan, milletin öz değerlerinden kopmayan, yabancılaşmayan, kendi kültürün mirasına sahip çıkan, uluslararası düzeyde kendi kimliğinin temsilini sağlayabilen ve gelecekteki olacak ve olabilecek değişim ve dönüşümlere hazır olan bir lider gençlik ve toplum oluşturmak. Açıkçası gençliğin marjinalleşmesini önlemek, yaşamını devam ettirecek şuura ve milli bilince sahip olabilmesi için gençlerle birlikte ülkemizdeki tüm fertlerin hasbihal içerisinde yaşaması için gayret içerisindeyiz. Hedefimiz daha çok gençler ve hanımlar. Çünkü bir bayan bir medeniyetin annesi, bir toplumun mihenk taşıdır. Hanımlar sadece kendisini değil aile fertlerini de öğretecek bir öğretici olduğu için çok önemli bu noktada. Toplumu ilgilendiren yeni ve büyük Türkiye doğrultusundaki gençliğin oluşabilmesi için bilinçli, kapasiteli ve idealli gençliğin yetişmesi lazım” diye konuştu.
DERNEĞİN PİLOT İLİ GAZİANTEP’TİR
Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğinin pilot ili Gaziantep olduğunu belirten Arslan, “Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğinin Genel merkezi Ankara’da ama Gaziantep bizim pilot ilimiz. Çünkü Gaziantep merkezli yapılan bir faaliyet. İlk başta Gaziantep’teki insanların, özellikle gençlerin ve hanımların topluma kazandırılmasına çalışacağız. Daha sonra bunu diğer illere yayacağız. Daha da ileri ki hedefimiz uluslararası düzeyde de bir birliktelik, dayanışma ve kardeşlik ruhunu bütün dünyaya da yayılacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
GAZİANTEP’TE ‘KARDEŞLİK MERKEZİ’ AÇACAĞIZ
Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğinin projelerini anlatan Arslan, “Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği olarak sadece tabela derneği olmayacağız. Biz fikir, düşünce ve aksiyon hareketiyiz. Ülkemize hem çok büyük faydalar getireceğini düşündüğümüz hem de yerelde huzuru arttırabileceğini düşündüğümüz projelerimiz var. Biz pilot olan Gaziantep’te ‘Kardeşlik Merkezi’ adında bir merkez açacağız. Merkezin projesi hazırlandı. Bu merkezimizde farklı unsurlardan insanların hayatını idame etmesi, toplumsal bilincin oluşturulması ve kültürün enjekte edilebilmesi için kendi dillerinde danışmanlarımız hizmet verecek. ‘Kardeşlik Merkezi’nde mesleki eğitimlerimiz de olacak. Ahşap, boyama ve el işi gibi mesleki eğitimler vereceğiz. Eğitim sonucunda sertifika vereceğiz ama sadece sertifika vermeyeceğiz sertifika ile birlikte istihdam da sağlayacağız. Merkezimin içerisinde kardeşlik panayırında bir yıl kira vermeden ücretsiz kendi işinin patronu olabilecek. Merkezimin diğer ayağında toplumsal sorumluluğu ve bilinci oluşturmak için farklı unsurdan insanların bir arada yaşayabileceği ve farklı dillerin aynı mekanda konuşulduğu bir merkezimiz de olacak. Merkezimizde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde çalışma yapılacak” dedi.
KARDEŞLİK ADINA BİRÇOK PROJEMİZ VAR
Hapishanelerdeki tutuklular, engelli vatandaşlar ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklara yönelik de projeleri olduğunu belirten Arslan, “Ayrıca hapishanelerdeki kader mahkumları, engelli vatandaşlarım ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklara yönelik projelerimiz de var. Ayrıca illerin tek başına yürüttüğü projelerimiz de var. Okullarda kardeşlik adına kompozisyon çalışmaları var. Kardeşlik adına Diyarbakırlı kardeşlerimizin Antep’te misafir edilmesi veya Hakkarili kardeşlerimiziz Çanakkale’de misafir edilmesi projelerimiz var” diye konuştu.
GAZİANTEP’TE EKECEĞİMİZ KARDEŞLİK TOHUMU TÜM TÜRKİYE’YE YAYILACAK
Gaziantep’te ekecekleri kardeşlik tohumunu tüm ülkeye yayacaklarını belirten Arslan, “Gaziantep’te ekeceğimiz kardeşlik tohumu Gaziantep’ten sonra diğer pilot illerimiz Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adana’ya yayılacak. Daha sonra Türkiye’deki tüm illere yayılacak. Türkiye’deki tüm illeri tamamladıktan sonra büyük hedefimiz uluslararası alanda kardeşlik bilincini oluşturmak” dedi.
TEK DÜSTURUMUZ YAPICI OLMAK
Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği olarak ana ana şiarının kalemlerin çizdiği hudutla değil gönüllerin çizdiği hudutla kardeşlik bilincini oluşturmak olduğunu vurgulayan Arslan, “Dil, din, düşünce, eğitim, sanat, edebiyat vb. alanlarda nitelikli düşünceler, ürünler, anlayışlar, projeler üretilmesini, nitelikli düşüncenin öne alınmasını ve topluma yaygınlaştırılmasını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kalem ile değil, Gönül ile çizilen kardeşlik bilincini toplumun tüm fertlerine yayıp, kadim mirasımızın bizlere yüklediği abilik görevini hakkıyla yerine getirmek, ulusal ve uluslararası huzuru sağlamak için ortam sağlamak ve bu minvalde hareket edecek bir yapı inşa ediyoruz. Kısacası bizde sen ben yok biz varız. Bizim ana şiarımız kalemlerin çizdiği hudutla değil gönüllerin çizdiği hudutla kardeşlik bilincini oluşturmak. Çünkü gönlün hududu yok. Ana şiarımız milli ve manevi duygular içerisinde yapıcı ne varsa biz varız. Tek düsturumuz yapıcı olmak” diye konuştu.
HER HAFTA GENEL KURUL OLARAK TOPLANACAĞIZ
Türkiye Kardeşlik Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, Türkiye Kardeşlik Birliği Genel Kurulu olarak ilk aşamada her hafta toplanacaklarını dile getirerek, “Türkiye Kardeşlik Birliği Derneğini 1 Haziran 2017’de resmi olarak kurduk. Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği Genel Kurulu olarak ülkemizin kardeşlik bilincine çok ihtiyacı olduğu için ve biran önce harekete geçmek istediğimiz için ilk aşamada her hafta toplanacağız. Biran önce ülkemizin emniyetsizlik gibi görünen havadan kurtulup güvenli havaya kavuşması için çok çalışıyoruz. Kardeşlerimizin Türkiye Kardeşlik Birliğine http://turkab.org/ üzerinden bize ulaşmasını rica ediyoruz. Türkiye Kardeşlik Birliğine üyelik için yaş sınırlamamız yok. Her kardeşimiz üye olabilir” ifadelerini kullandı.
HALİSDEMİR’İ UNUTMADIĞIMIZ GÖSTERMEK İÇİN BİR SÜRPRİZİMİZ OLACAK
15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüne de değinen Arslan, “15 Temmuz bizim demokrasi bayramımız. Mille iradeyi perçinlediğimiz gündür bizim için. Halkımız hiçbir baskıya boyun eğmeyen ve kendilerinin ellerinde olan geleceğine sımsıkı tutunarak milli iradesine sahip çıktı. 15 Temmuz ülkemiz içerisindeki kardeşlik bilincini de arttırdı. 15 Temmuzda gençlerimizin ülkesine sahip çıktığını gördük. 15 Temmuz nasıl milletimiz için milatsa gençliğimiz için de milattır. 15 Temmuz ile ilgili projelerimiz var. Ömer Halisdemir’i unutmadığımız göstermek için 15 Temmuz gecesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanında büyük bir sürprizimiz olacak” dedi.
KATLEDİLEN SURİYELİ KADIN İLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLIYORUZ
Sakarya’da Suriyeli hamile kadının 10 aylık bebeğiyle birlikte katledilmesi olayı ile ilgili de konuşan Arslan, Olay ile ilgili Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği olarak bir rapor hazırlayacaklarını belirterek, “Kendi ülkesindeki can ve namusu için bize sığınan ve bizim de geçici koruma verdiğimiz mülteci kardeşlerimiz koruyamıyoruz. Çünkü kendi ülkesinde savaştan kaçan bir insanın burada katledilmesi bizim ruhumuzu yaraladı. Bizim kardeşlik bilincimiz bu değil. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Psikolojik uzmanlarımızla beraber bu olayın peşindeyiz. Toplumu bu hale götüren nedir, ileride tekrar bu gibi hadiselerin oluşmaması için ve toplumun evlatları nasıl yetiştirilmeli diye bir rapor hazırlıyoruz. Rapor tamamlandığında yetkili mercilere ileteceğiz. Çünkü bu çok ama çok önemli” diye konuştu.